6 zomerse cocktails met Bombay Sapphire voor gin-tonic lovers
We hebben dit jaar al een paar keer mogen genieten van overheerlijke met zon gevulde dagen. We doken massaal het terras op of genoten in het park of op het strand. Daarbij vloeide de gin tonics weer rijkelijk. Ook in 2019 is deze smaakvolle combinatie weer razend populair, maar het kan ook anders. Je kunt namelijk nog veel meer heerlijke smaakcombinaties maken met gin. Omdat te bewijzen hebben wij zes zomerse cocktails met Bombay Sapphire voor je op een rij gezet.
Waarom juist met de gin van Bombay Sapphire? Nou, dat is niet alleen omdat ze een heerlijke gin maken. Het merk met de welbekende blauwe fles heeft ons namelijk ook kennis laten maken met wat je allemaal met gin kan doen. Dat gebeurde op CANVAS 2019. Een bijzonder evenement in het Machinegebouw op het Westergas. Bij deze pop-up-tentoonstelling kwamen kunst en de gin van Bombay Sapphire op prachtige wijze samen.
CANVAS by Bombay Sapphire
Head bartender Julian Bayuni en visual artist Corriette Schoenaerts kregen de vrije hand van Bombay Sapphire om het Machinegebouw om te toveren tot een bijzondere en vooral smakelijke omgeving. Kunst en cocktails liggen dichterbij elkaar dan je misschien zult denken. Beiden beginnen blanco. Of het nu een wit doek is of een leeg glas. Het is aan de kunstenaar om er zijn of haar eigen draai aan te geven.
Dat hebben Corriette Schoenaerts en Julian Bayuni zeker gedaan. Beiden hebben ze hun kans gegrepen om dit inspirerende initiatief van Bombay Sapphire absoluut de moeite waard te maken. Het Machinegebouw werd omgetoverd tot een abstracte onderwaterwereld waar het zoute water is vervangen door bijzondere en overheerlijke cocktail creaties met Bombay Sapphire-gin.
Kunst en cocktails
In deze blauwe wonderwereld lieten we ons meeslepen door de stroming die ons langs verschillende cocktails leidde. Van een heldere bloody mary tot een bijna fluoriserende smaaksensatie geserveerd in een reageerbuis. Combineer dat met een ijsbar en een helderblauwe ballenbak om in weg te dromen, en je hebt CANVAS 2019. Bombay Sapphire is altijd al verbonden geweest aan kunst en kunstenaars, maar nog nooit kwam dit zo mooi tot wasdom.
Bombay Sapphire en kunst gaan dus hand in hand, maar hun grootste passie blijft natuurlijk het maken van overheerlijke gin. Daar kun je puur van genieten of gemixt met tonic, maar Bombay Sapphire doet het ook fantastisch in cocktails. Daarom hebben wij zes heerlijke zomerse cocktails met Bombay Sapphire gin voor je klaarstaan.
Secret English Garden
Ingrediënten:
- 25 ml Bombay Sapphire English Estate
- 25 ml troebel appelsap
- 75 ml Fever-Tree Ginger Ale
- een takje citroentijm
- een dun plakje citroen
- een dun plakje Granny Smith appel
Bereidingswijze:
- Doe het schijfje citroen en het schijfje appel in een wijnglas zonder voet
- Voeg de Bombay Sapphire English Estate en de troebele appelsap toe
- Roer goed door elkaar
- Vul het glas met ijsblokjes en voeg de ginger ale toe
- Roer voorzichtig door en maak de Secret English Garden af met het takje citroentijm
Basil Blush
Ingrediënten:
- 50 ml Bombay Sapphire
- 100 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic
- 4 blauwe bessen
- 2 blaadjes basilicum
- Roze peperkorrels
Bereidingswijze:
- Doe de blauwe bessen, de basilicum blaadjes en de roze peperkorrels in een glas en kneus ze met een lepel
- Voeg de Bombay Sapphire toe en roer goed door
- Vul het glas met ijsblokjes en voeg de Fever-Tree Mediterranean Tonic toe
- Roer vervolgens nog één keer voorzichtig door
The Laverstoke
Ingrediënten:
- 25 ml Bombay Sapphire
- 15 ml MARTINI Ambrato
- 15 ml St Germain Elderflower Liqueur
- 100 ml Fever-Tree Ginger Ale
- 2 partjes limoen
- Een dun schijfje gember
- Een takje citroentijm
Bereidingswijze
- Knijp de partjes limoen uit in een glas
- Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de ginger ale en de citroentijm
- Vul het glas met ijsblokjes en voeg de ginger ale toe
- Roer voorzichtig door en maak The Laverstoke af met het takje citroentijm
A New Tradition
Ingrediënten:
- 50 ml Bombay Sapphire
- 100 ml Fever-Tree Tonic
- Twee dunne plakjes gemberwortel
- 4 blaadjes munt
Bereidingswijze:
- Doe de gember en muntblaadjes in een glas en voeg de Bombay Sapphire toe
- Roer goed door
- Vul het glas met ijsblokjes en roer nogmaals goed door
- Schenk vervolgens de Fever-Tree Tonic in het glas
- Roer vervolgens nog één keer voorzichtig door
Rosé Spritz
Ingrediënten:
- 50 ml Bombay Sapphire
- 25 ml MARTINI Rosato Vermouth
- 100 ml Fever-Tree Elderflower Tonic
- 2 partjes sinaasappel
Bereidingswijze:
- Knijp de sinaasappelpartjes uit in een glas en voeg de MARTINI Rosato en Bombay Sapphire toe en roer goed door
- Vul het glas met ijsblokjes en roer nogmaals goed door
- Schenk vervolgens de Fever-Tree Elderflower Tonic in het glas
- Roer vervolgens nog één keer voorzichtig door
Gin Basil Smash & Tonic
Ingrediënten:
- 25 ml Bombay Sapphire
- 2 theelepels basterdsuiker
- 2 schijfjes citroen
- 9 takjes basilicum met takjes
- 50 ml Fever-Tree Cucumber Tonic
- 1 blaadje basilicum
Bereidingswijze
- Doe de citroenschijfjes en de suiker in een shaker
- Meng en verbrijzel deze met een cocktailstamper
- Voeg de basilicum met de takjes toe en stamp dit ongeveer 10 tot 15 seconden en voeg vervolgens de Bombay Sapphire toe
- Vul de shaker met ijs en schud goed door
- Voeg de Fever-Tree Cucumber Tonic toe en roer voorzichtig door
- Vul een wijnglas zonder voet met ijs
- Doe de cocktail door een zeef en schenk in het glas
- Maak de Gin Basil Smash & Tonic af met het blaadje basilicum