De invloed van wiet op je seksleven volgens Stanford University
Dat wiet een wonder der natuur is, wisten de oude Chinezen al. Het blijkt ook uit de lijst met wetenschappelijk aangetoonde gezondheidsvoordelen. Aan dat lijstje kun je nog een onderzoek toevoegen: de positieve invloed op je seksleven.
Misschien heb je het zelf al eens gemerkt, maar wetenschappers van de Stanford University wilden het zeker weten. Zij voerden een onderzoek uit om te bevestigen wat wij eigenlijk allemaal al weten: wiet tilt je seksleven naar een hoger niveau.
Wiet en de invloed op je seksleven
Voor de studie, die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, analyseerden onderzoekers gegevens van een enorme groep mensen. Deze bestond uit 28.176 vrouwen en 22.943 mannen. Bij het onderzoek is gekeken of er een verband was tussen het gebruik van cannabis en de mate waarin respondenten seks hadden.
Uit de studie bleek dat mensen die dagelijks cannabis gebruikten zo’n 20 procent vaker de liefde bedreven dan personen die geen wiet gebruikten. Daarbij gaf deze groep ook een hoger cijfer op hun avonturen tussen de lakens. Ook zou het de seksuele functie niet schaden. Let wel: het roken van wiet, al dan niet met tabak, zorgt voor een contra-effect wat betreft gezondheid en functie. Druppen, spacecake, thee of andere manieren zijn dus the way to go.
‘65% van de vrouwen geniet meer na cannabis’
Uit een ander wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van marihuana de kwaliteit van seks ook een boost geeft. Dit was het sterkst merkbaar onder de vrouwelijke deelnemers. Maar liefst 65 procent van de deelnemende vrouwen genoot meer van seksuele handelingen na het gebruik van wiet.
Conclusie: wiet en het bedrijven van de liefde gaan goed samen. Daarbij moet natuurlijk gezegd worden dat de gezondheidsvoordelen alleen volledig gelden als je cannabis op een andere manier nuttigt dan via de longen. Denk aan druppen, thee, cake en zo is er nog een aantal manieren.
Cannabis tegen corona
Dan heb je natuurlijk ook nog zoiets als corona, en nu begint het ongeloofwaardig te worden. Uit recent onderzoek blijkt dat ‘componenten in wiet het virus tegengaan’. Lees hier meer over dat onderzoek, dat begin 2022 is gepubliceerd. Meer van het technische werk? Check dan de wetenschappelijke publicatie in Journal of Nature Products.