Manners Menu: 7 simpele gerechten om de lente mee af te trappen
Jezelf binnenshuis uitdagen is altijd leuk, zeker nu er door de pandemie buiten de deur weinig te beleven is. Sla twee vliegen in één klap door wat avontuurlijker te koken. Niet elke week hetzelfde op tafel zetten wordt een stuk makkelijker dankzij de weekmenu’s die onze collega’s van Culy elke week opstellen. Deze week: simpele lente-gerechten?
Want ja, de lente is officieel aangebroken. Tijd voor frisse, vrolijke en stiekem zelfs een beetje zomerse recepten. We lichten per dag voor deze week een aan te raden gerecht uit. Kook ze!
Maandag
We beginnen even simpel, met een salade die je zo in elkaar flanst. Wel zo prettig op maandag. Toch ziet deze snijbonensalade er luxe uit, dankzij de gerookte makreel op toast.
> Naar recept: Snijbonensalade met gerookte makreel op toast
Dinsdag
Op dinsdag eten we lasagne met een twist. Dit is namelijk een open lasagne. Paddenstoelen, pijnboompitjes en romige wijnsaus zorgen ervoor dat het voelt alsof je weer even in een restaurant zit. En zeg nou zelf: dit ziet er toch prachtig uit?
> Naar recept: open lasagne met paddenstoelen en groene kruiden
Woensdag
De courgettesoep is al jaren ontzettend populair. Tijd voor een twist dus: dit recept zorgt ervoor dat je de welbekende soep anders leert kennen. Een echt lente-recept, want deze courgettesoep is een stuk lichter en frisser dan je ‘m waarschijnlijk van vroeger gewend bent.
> Naar recept: courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf
Donderdag
We mogen nog even niet op vakantie, maar met dit recept haal je alsnog een exotische keuken in huis. Deze Griekse bowl wil je waarschijnlijk het liefst de volgende dag meteen weer maken. De knapperige kippendijen en en tzatziki zijn namelijk een onweerstaanbare combinatie.
> Naar recept: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki
Vrijdag
Geen tijd om al te avontuurlijk aan de slag te gaan? No worries, want dit recept oogt misschien exotisch, maar is heel simpel.
> Naar recept: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten
Zaterdag
Ook in de lente mag een verslavend pastarecept uiteraard niet ontbreken. Gelukkig hebben we een heerlijk Italiaans recept voor je. Met broodkruim, tomatensaus, kappertjes en olijven bereid je een pasta die fantastisch eruit ziet en ook nog eens zeer lekker is. Althans, als je het geheel net zo netjes op je bord krijgt als op de onderstaande foto…
> Naar recept: pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim
Zondag
We sluiten af met een typische zondagse salade. Ja, de verjaardagsklassieker van vroeger komt op tafel: zilveruitjes uit een potje. De ossenworst laten we achterwege, want dit keer zetten we de frisse smaakbommetjes in voor een lente-salade met krieltjes, komkommer en tuinbonen. De citroen maakt het frisse geheel af.
> Naar recept: salade met zilverui, krieltjes en tuinbonen