Dit verdien je als ritselaar van horloges en vakanties voor voetballers
Ze regelen privéjets, vakanties, horloges en zelfs een bosje bloemen voor de vrouw als ze jarig is. Drie jongens uit Amsterdam laten zich inhuren door topvoetballers als Gakpo en Dumfries om van alles en nog wat voor ze te ritselen. Zoveel salaris krijgen ze hiervoor.
De Rolex van Erik ten Hag kost een godsvermogen, maar de meeste voetballers halen er hun neus voor op. Niet exclusief genoeg. Ze willen spullen die nog nooit ergens in de winkel hebben gelegen. Die laten ze kopen door drie Amsterdamse jongens die zich Amslux noemen.
Ooit begonnen ze door op Instagram lukraak berichtjes te sturen naar profvoetballers met de vraag of ze iets voor hen konden regelen. Eentje hapte toe, voormalig Feyenoorder Bilal Başaçıkoğlu. Ze bezorgden hem een paar exclusieve sneakers. Başaçıkoğlu vertelde het door aan zijn teamgenoten en zo was een carrière als ’football lifestyle manager’, zoals ze het zelf noemen, geboren.
Amslux regelt vakanties voor Oranje-spelers
De belangrijkste dienst die Amlux aanbiedt is het regelen van vakanties. Zo werden ze na de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Engeland door een paar Oranje-spelers gebeld, die vroegen om een privéjet waarmee ze meteen door konden vliegen naar hun favoriete vakantieoord.
Amslux kan dit voor ze regelen. Althans, naar Ibiza, Mykonos of Marbella, want voor deze drie locaties hebben ze de benodigde contacten. Gelukkig willen de meeste voetballers toch nergens anders heen. Wie de Oranje-spelers in kwestie waren, houdt Amslux voor zichzelf. Als we kijken naar het klantenbestand op de website, kan het gaan om Cody Gakpo, Denzel Dumfries, Joshua Zirkzee, Brian Brobbey en Ryan Gravenberch.
Het salaris van een football lifestyle manager
De tarieven die Amslux rekent voor het regelen van een vakantie beginnen vanaf 1.000 euro. Hun meest lucratieve klus tot nu toe was een elfdaagse reis naar Tenerife, vertellen ze in Het Parool. Een wederom niet bij naam genoemde voetballer wilde een auto, een jacht én een privévliegtuig. Daarnaast moesten er activiteiten als bungeejumpen en skydiven worden geregeld. Hiervoor rekenden de Amsterdamse ritselaars in totaal een prijs van meer dan 5.000 euro.
Naast vakanties verdienen ze ook nog geld met het regelen van exclusieve horloges. Hiervoor zitten ze in appgroepen met handelaren, zodat ze aan modellen kunnen komen die niet in de winkel liggen. Amslux rekent een percentage van de prijs als commissie. Tot slot gaan ze ook voor voetballers naar de Bijenkorf om kleding te kopen en sturen ze op verzoek een bloemetje naar de vrouw als deze jarig is. Of boos, want veel voetballers gaan ook vaak zonder vrouw op vakantie naar Ibiza. Het laat zich raden wat ze daar allemaal uitspoken. Lees hierover meer in het uitgebreide interview met het Parool.
Als de 43 voetballers in hun klantenbestand allemaal één vakantie of horloge per maand bestellen, zou Amslux qua inkomsten op 43.000 euro per maand zitten. Ook als je dit bedrag door drie deelt, is dat een knap salaris voor drie jongens die met helemaal niks zijn begonnen.