Dit salaris verdien je als chef-kok bij McDonald’s-killer Loetje
Een keer geen McDonald’s. Van alle ketens in Nederland met meer dan tien restaurants, blijkt Loetje nu de meeste omzet te genereren. Maar hoeveel salaris vangt een chef-kok van het vaderlandse steakhuis?
Voor de beste steaks van het land moet je overigens bij Mr. Porter of Midtown Grill zijn. Maar Loetje bakt er ook wat van.
Loetje stooft McDonald’s een peer
Volgens een onderzoek van het culinaire magazine Food Inspiration draaien de restaurants van Loetje elk een omzet van gemiddeld 4,3 miljoen euro per jaar. De meest winstgevende restaurantketen van Nederland houdt daarmee nipt Van der Valk van de eerste plaats. En niet de Big Macs van McDonald’s, maar de Zweedse balletjes bij IKEA vervolledigen het podium. De grote gele M is gedaald naar een vierde plaats.
Restaurantketen | Omzet per Restaurant |
---|---|
Loetje | € 4.300.000 |
Van der Valk | € 4.250.000 |
IKEA | € 3.500.000 |
McDonald’s | € 2.750.000 |
Een vijfde plaats was volgens Food Inspiration lastiger te bepalen, maar die gaat tussen Happy Italy en KFC met elk geschatte inkomsten van ongeveer 2 miljoen euro per restaurant. Maar even kijken of de salarissen bij Loetje in overeenstemming zijn met de inkomsten.
Het salaris van een chef-kok en ander personeel
Alle bruto maandsalarissen hieronder vind je terug in openstaande vacatures op de website van Loetje. Ongeacht de locatie, verdien je in elk restaurant hetzelfde per functie. Zowel de bruto lonen van het keuken- als het zaalpersoneel staan erbij. Eerst de chef-kok en zijn troepen.
Functie | Salaris |
---|---|
Chef-kok | € 2.940 – € 3.580 |
Sous-chef | € 2.380 – € 2.734 |
Keukenhulp | € 2.035 – € 2.165 |
Afwasser | € 2.035 – € 2.165 |
En dan nu het salaris van het zaalpersoneel; van medewerker tot locatiemanager bij Loetje.
Functie | Salaris |
---|---|
Locatiemanager | € 3.180 – € 3.875 |
Assistent-locatiemanager | € 2.685 – € 3.246 |
Supervisor Bediening | € 2.265 – € 2.772 |
Medewerker Bediening | € 2.035 – € 2.165 |
Overigens kun je je bij Loetje helemaal opwerken van afwasser tot chef-kok. Volgens de vacatureteksten groei je na drie maanden borden spoelen door naar keukenhulp. En eens je na een jaar je weg in de keuken vindt, mag je aan de slag als kok. Uiteraard alleen mits goed functioneren.
Toch meer fan van McDonald’s? Deze restaurants op extreme locaties zijn een wereldtrip waard.