7 verrassende recepten met zowel witte als groene asperges
Het Nederlandse aspergeseizoen loopt ongeveer tot eind juni en dat betekent dat we nog een maand kunnen genieten van ‘het witte goud’. Daarom delen we zeven lekkere recepten met asperges.
We delen de lekkerste recepten met witte én groene asperges. Je vindt op dit moment beiden namelijk in de winkels en daar moet je natuurlijk van profiteren zolang het nog duurt. De groene variant wordt in Nederland soms een beetje over het hoofd gezien. Tijd om daar verandering in te brengen, maar we beginnen met de witte.
7 lekkere recepten met asperges
1. Witte asperges à la Flamande (met ei, peterselie en boter)
Deze witte asperges à la Flamande zijn een twist op het klassieke gerecht (daarover meer bij recept 7). Je serveert ze met krieltjes en zalmsnippers. Het volledige recept lees je hier.
2. Groene asperges met sambal goreng peteh
Houd je van pittig eten, dan zou je deze asperges met sambal goreng peteh eens op het menu moeten zetten. In het kookboek INDOROCK geeft Vanja van der Leeden de asperges een hete, Indonesische twist.
Benieuwd geworden? Onze collega’s van Culy delen het recept hier. En is het je toch te pittig? Deze voedingsmiddelen verzachten het branderige gevoel.
3. Pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham
Dit recept schreeuwt lente. De doperwtencrème maak je gemakkelijk zelf en de stukjes parmaham geven het gerecht een lekkere bite. De volgende dag doet dit gerecht het ook goed als een koude pastasalade, dus maak vooral een dubbele portie. Ga je geen spijt van krijgen. Hier vind je het recept.
Vegan dieet proberen? Zo krijg je de belangrijkste voedingsstoffen binnen
4. Risotto met witte asperges en krokante parmaham
We blijven even bij de parmaham, want ook deze risotto met witte asperges wordt afgemaakt met krokant gebakken parmaham. Tel daar een zuurtje van citroen bij op (het sap én de schil) en je hebt een gerecht om door een ringetje te halen. Hier vind je het recept.
5. Aspergesoep
Een kommetje aspergesoep is een culinair hoogstandje, en dat terwijl het vrij makkelijk zelf te maken is. Dit recept van eefkooktzo bevat naast witte asperges vooral roomboter, kookroom en wat gerookte zalm. Lekker als voorgerecht, maar het misstaat ook zeker niet als maaltijdsoep.
6. Lichte lentepizza met groene asperges
Zei iemand daar pizza? Yes, een lentepizza met groene asperges welteverstaan. Het is een pizza bianca, wat betekent dat er geen tomatensaus wordt gebruikt. Wellicht wat anders dan je gewend bent, maar zeker het proberen waard. Het recept staat op Culy.
7. Bonus: asperges met hollandaisesaus, ham en ei
We sluiten het artikel af met de klassieke bereiding van witte asperges. Eet jij de Koningin der Groente het liefst met hollandaisesaus, ham en ei? Die hollandaisesaus maak je het best met een flinke scheut witte wijn en flink wat roomboter. Het klassieke recept vind je hier.
https://www.manners.nl/afvallen-mythes-voeding/