7 verrassende herfstrecepten met mosterd in de hoofdrol
Kan jouw avondeten wel wat meer pit gebruiken? Deze herfstrecepten met mosterd zijn een must voor de gure dagen die in de toekomst liggen.
Waarom mosterd? Mosterd is een smaakmaker die het hele jaar door gebruikt wordt in de keuken, maar zo richting de herfst vinden we de smaak het best tot zijn recht komen. In combinatie met een donker speciaalbiertje is het al helemaal onweerstaanbaar.
Recepten met mosterd als ingrediënt
1. Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus
Is er een gerecht dat meer herfst schreeuwt dan andijviestamppot? Wij denken van niet. En vergeet de klassieke andijviestamppot met spekjes, maar ga deze keer eens voor een variant met kabeljauw en een smaakvolle mosterdsaus. Ga je geen spijt van krijgen. Het volledige recept vind je hier.
2. Kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen
De combinatie kip en mosterd is een klassieker. Er zijn dan ook talloze manieren om dit gerecht te maken, maar wat ons betreft is dit recept van onze collega’s van Culy de winnaar. Naast mosterd gebruik je in dit recept paprika, witte bonen, chilivlokken en wat verse slagroom om de saus echt creamy te maken. Extra fijn: het gerecht staat zo op tafel. Het recept vind je hier.
6 marinades om je kip, rijst en broccoli mee op smaak te brengen
3. Witlof met mosterd-kaassaus
Witlof is ook zo’n typische herfstgroente. Vaak wordt witlof met ham en kaas uit de oven gegeten, maar door mosterd aan het gerecht toe te voegen geef je het gerecht nét iets meer pit. Hier vind je het recept van deze ovenschotel.
4. Zuurkoolquiche met mosterd en beenham
Heb je ooit al eens zelf een quiche gemaakt? Zo niet, dan raden we aan om eens met deze zuurkoolquiche met mosterd en beenham te beginnen. De smaken passen ontzettend goed bij elkaar, en je kunt de kliekjes van het avondeten de volgende dag nog prima als lunchgerecht eten. Het recept vind je hier.
https://www.manners.nl/herfstcocktail-whisky-cocktail/
5. Mac ‘n cheese bitterballen met mosterdmayonaise
Kliekje mac ‘n cheese over? Daar maak je deze heerlijke bitterballen met mosterdmayonaise mee. Ideaal als snack voor de zondagmiddag, bijvoorbeeld. Deze mac ‘n cheese bitterballen van Culy werden gemaakt met een restje mac ‘n cheese met boerenkool (dat verklaart meteen die groene dingetjes aan de binnenkant van de ballen), maar je kunt er elke koude leftover voor gebruiken. Het recept voor de bitterballen met mosterdmayonaise vind je hier.
6. Mosterdsoep met spekjes en biercroutons
Mosterd, spek en bier. Van dit gerecht worden we alleen bij het lezen van de titel al enthousiast. Maak deze mosterdsoep als voorgerecht voor een lekkere vleesmaaltijd, of eet ‘m met een broodje als hoofdgerecht. Voor de biercroutons heb je een scheutje bier nodig, de rest van het flesje maak je tijdens het koken soldaat. Het recept vind je hier.
7. Belgische stoofpot met bruin bier, wortel en pastinaak
Voor dit recept heb je wat langer de tijd nodig, want deze stoofpot moet minstens twee uren op het vuur staan. Maar geloof ons, dan heb je ook een gerecht om naar uit te kijken. De ingrediënten zijn onder andere een speciaalbiertje, flink wat sukadelappen en twee eetlepels mosterd. Als dat niet genieten wordt, weten wij het ook niet meer. Recept is hier de vinden.
https://www.manners.nl/biertjes-herfst-gerechten-recepten/