5 klassieke gerechten die elke man kan maken volgens onze expert
Een doorwinterde keukenprins of juist een onbetwiste koning van Thuisbezorgd? Dit zijn vijf recepten voor heerlijke gerechten die elke man in zijn arsenaal moet hebben. Smakelijk alvast!
Neem dit overigens niet aan van onze lege koelkasten aan. Maar van onze redactiebuurvrouw Nancy van Batenburg, hoofdredacteur en culinair expert van Culy.
Gerechten die elke man moet kunnen
Manners vroeg haar namelijk om onze kookboeken bij te spijkeren. En van het resultaat knort onze maag nu al. Van elk gerecht geven we je de ingrediënten, en voor de precieze bereidingswijze linken we je door naar Culy.
Klassieke smashburger
Oorspronkelijk een gerecht uit Oklohama in Amerika, maar smashburgers zie je tegenwoordig steeds vaker verschijnen op Nederlandse menukaarten. En terecht!
Ingrediënten voor het gerecht
- Voor 4 personen:4 hamburgerbroodjes (bijv. brioche)
- 450 gram rundergehakt (liefst met tenminste 20% vet)
- 1 grote vleestomaat, in 4 plakken
- Wat blaadjes kropsla
- Paar plakjes augurk
- Klassieke hamburgersaus (of ketchup en een lik mosterd)
- Zout & peper
- Zonnebloemolie
Check hier de exacte de bereidingswijze
Steak met pepersaus
De beste steaks van de Lage Landen eet je aan de Belgische kust en in Amsterdam. Of binnenkort bij jou thuis dankzij dit eenvoudige recept voor een bedrieglijk moeilijk gerecht. Hoe dan ook een van de klassieke gerechten die je als man moet kunnen maken.
Ingrediënten steak
- 2 steaks van ongeveer 200 gram p.p. (afhankelijk van je eetlust)
- Grof zout en versgemalen peper
- 1 teen knoflook, geplet en ongepeld
- 2 eetlepels ongezouten roomboter
- Olijfolie
- Paar takjes verse rozemarijn en tijm (optioneel)
Ingrediënten pepersaus
- 1 bouillonblokje (rund), verkruimeld
- 80 ml cognac
- 1,5 eetlepel groene peperkorrels (uit zo’n potje)
- Boter
- 90 ml room
- 1 eetlepel Worcestersaus
Check hier de exacte de bereidingswijze
Vlaams stoofvlees
Dé tijdloze winterklassieker van onze zuiderburen mag natuurlijk niet ontbreken. En dankzij dit recept, smaakt het stoofvlees nog beter dan in gelijk welke Vlaamse frituur. (Behalve die van ‘t Waregems Friethuis natuurlijk).
Ingrediënten voor het gerecht
- 1 kilo rundvlees
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 dikke snee witbrood
- 2 eetlepels scherpe mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 1 flesje donker bier
- 400 ml bruine vleesfond of runderbouillo
- 75 gram ongezouten boter
- Olijfolie
- Peper & zout
Check hier de exacte de bereidingswijze
Tomatensalade met avocado en rode ui
Hoe vettiger, hoe prettiger. Maar dan wel af en toe doorspekt met een gezonde salade. Ook dit eenvoudige gerecht zou elke man makkelijk in elkaar moeten kunnen flansen met dit recept.
Ingrediënten voor het gerecht
- 2 grote rijpe tomaten
- 2 rijpe avocado’s
- 1 kleine rode ui, heel fijn gesneden
- 60 ml olijfolie van goede kwaliteit
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Zout & verse zwarte peper
Check hier de exacte de bereidingswijze
Spaghetti met tomatensaus uit hitserie The Bear
The Bear is een van de beste series op televisie momenteel. Bijna even goed als de spaghetti die in het fictieve restaurant wordt gemaakt als family meal voor het personeel. De kunst van klassieke gerechten, is het verhaal eromheen goed vertellen. Dat is bij deze gedaan.
Ingrediënten voor het gerecht
- 500 gram spaghetti (of andere pasta)
- 800 gram gepelde San Marzano tomaten (of andere tomaten)
- 120 ml olijfolie
- 5 tenen knoflook, gepeld en licht geplet
- 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
- Grote hand verse basilicum (inclusief steeltjes) + extra ter garnering
- 1 grote ui, gepeld en gehalveerd
- 55 gram ongezouten roomboter (of 4 eetlepels)
- Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
- Zout
Check hier de exacte de bereidingswijze