Wat kost de Range Rover 5 met koelkast en active noise cancelling?
In oktober onthulde Land Rover de volledig nieuwe, vijfde generatie Range Rover. Een duik in de prijzen en extra’s.
De nieuwe Range Rover heeft een aangekondigde startprijs van 160.385 euro. Ga je voor de lange wielbasis wil, dan betaal je 8.000 euro extra. De versie met de 4.4 liter V8 gaat vanaf 191.065 euro in de verkoop. Maar je hebt nog tot 2024 om te sparen.
Natuurlijk is de standaarduitvoering al afgeladen met alle luxe en biedt die meer dan je durft te wensen. Toch kan je je met het uitgebreide aanbod aan uitvoeringen en opties nog volop uitleven. Wij duiken eens in de prijslijst en zetten enkele van de meest opvallende extra’s op een rij.
Range Rover met koelkast
Hoe zorg je ervoor dat je drankje de hele reis lekker koel blijft? Voor 779 euro bouwt de Special Operations-afdeling van Land Rover een koelkastje met elektrisch bedienbare schuifdeur in de armsteun van de achterbank. Als ‘gratis’ accessoire krijg je er kristallen glazen bij, want je moet je drankje natuurlijk ook ergens uit kunnen drinken.
Als alternatief is er ook een koel-/opwarmbox, als losse optie voor 421 euro. Deze koelbox is net wat minder luxe en zet je met de veiligheidsgordel vast op de achterbank. Stroom krijgt hij via de 12V-aansluiting achterin. De koelbox is ook ook als armsteun te gebruiken. Als je de Executive Class Seating hebt aangevinkt, zal je echter toch de duurdere koelkast moeten laten inbouwen.
Active Noise Cancelling/h2>
Active Noise Cancelling ken je misschien wel van je koptelefoon, maar naar wens is ook de nieuwe Range Rover ermee uitgerust. Het 1.600 watt Meridian Signature Sound System, standaard vanaf de Autobiography, levert namelijk niet alleen een prachtige geluidskwaliteit, maar zorgt ook juist voor een zeer stil interieur.
De functie Active Noise Cancelling registreert trillingen van de wielen, bandengeluid en motorgeluiden en genereert via de liefst 35 speakers een tegensignaal. Dankzij speakers in de hoofdsteunen is het zelfs mogelijk om per zitplaats een ‘stiltezone’ te creëren. Lees hier meer over de technologie.
Feest achterin: Tailgate Event Suite
Nu we het toch over feestelijkheden hebben: met de Tailgate Event Suite ben je pas echt klaar voor een feestje. Het onderste deel van de achterklep is altijd als zitje (of tafel) te gebruiken, maar met de Tailgate Event Suite kan je deze plek verder aankleden met lederen kussens en geïntegreerde bekerhouders.
Het bovenste deel van de achterklep krijgt dan extra verlichting en luidsprekers. De Tailgate Event Suite behoort tot de standaarduitrusting van de First Edition.
Loopplank voor de hond
Ook aan huisdieren wordt gedacht. Land Rover biedt voor de nieuwe Range Rover verschillende uitrustingen die speciaal zijn ontwikkeld voor het reizen met je huisdier. Denk aan beschermhoezen voor het luxe interieur, maar ook handig is de waterbak waar in principe geen water uit kan morsen.
De lijst gaat echter nog verder. Wat dacht je van een draagbaar afspoelsysteem, een inklapbare reisbench of zelfs een complete loopplank. Met die laatste kan de hond zelf in de bagageruimte klimmen, hoef je hem zelf niet te tillen…
Sesam open u
Je hoeft eigenlijk ook niet eens zelf het portier te openen. Vink de Power Assisted Doors aan en de portieren openen zichzelf zodra je nadert. Ook zijn de portieren te activeren via het touchscreen. Oké, de vorige Range Rover had dit ook al, maar het is nog altijd geen gebruikelijke uitrusting. Hoewel, Japanse taxi’s hebben dit al sinds de jaren ’90, maar dan moet de chauffeur het portier wel zelf activeren.
Je merkt het al: je kunt het zo gek niet bedenken of de nieuwe Range Rover biedt het. Meer weten over de nieuwe Range Rover? Sjoerd van Autovisie vertelt je er hier alles over. De nieuwe Range Rover zelf samenstellen? Dat kan dan weer eenvoudig op www.landrover.nl.