PizzaLab is de nieuwe Amsterdamse hotspot voor pizza-connaisseurs
Wie van pizza houdt, heeft een favoriete pizzeria waar hij regelmatig komt of afhaalt. Toch kan het altijd beter, spannender en creatiever en dat doen ze bij PizzaLab. Een nieuw restaurant in Amsterdam-Zuid waar ze op geheel eigen wijze de Napolitaanse pizza tot smaaksensatie verheffen. Manners at er en likte de vingers erbij af.
Pizza’s heb je in allerlei varianten, soorten en kwaliteiten. Een pizza uit de diepvries is niet te vergelijken met een ambachtelijk gemaakte Napolitaanse houtoven-pizza. Schrijver dezes is zelf een zeer groot pizzaliefhebber en heeft van kinds af aan al duizenden pizza’s gemaakt. Als jongetje leerde ik reeds de kneepjes van het maken van eigen deeg en later doceerde een Toscaanse pizzaiolo me hoe je kan variëren qua samenstelling, ingrediënten en rijstijden van deeg.
Superieure en originele pizza’s
De houtoven waarin je de pizza bakt, voegt zoveel toe aan de smaak, textuur, verschijning en beleving. Kort en ultraheet gebakken, met de juiste hittestromen heeft een totaal ander eindresultaat tot gevolg dan een pizza die je in een gewone oven schuift op een bakblik.
Bij het net geopende PizzaLab in Amsterdam-Zuid zijn ze terug gegaan naar de oorsprong van de Napolitaanse pizza en stelden ze zich ten doel om een stukje Napolitaanse levensvreugde naar Nederland te brengen. Hoe? Door zich te richten op kwaliteit, creativiteit en liefde voor het proces.
Het perfecte deeg van PizzaLab
Om met de kwaliteit te beginnen; PizzaLab werkt alleen maar met de beste ingrediënten. En dat proef je. De basis, het deeg, wordt uiteraard met de hand gemaakt om vervolgens het perfecte mondgevoel op te leveren. Zacht en licht, elastisch en mooi van kleur. Zo zien we het graag.
Dan de toppings. Hier gelukkig geen Hawaiiaanse taferelen, maar het beste wat Zuid-Italië te bieden heeft. Zei ik Italië? De mozzarella di bufala komt zowaar uit Nederland! Maar dan wel weer gemaakt door een Italiaan, ja er zijn prima buffelfarms in Nederland. De burrata komt dan weer wel uit Italië, wekelijks aangevoerd, maar het betreft hier dan ook een burrata die bekroond is.
Alleen de beste ingrediënten
PizzaLab werkt met lokale boeren uit Italië die de beste producten met de lekkerste smaak garanderen. Dit alles leidt tot een menukaart met enerzijds enkele klassieke favorieten, soms met een lichte twist, en altijd met de beste ingrediënten en anderzijds een aantal bijzondere en vernieuwende combinaties.
De geliefde San Marzano-tomaten tillen elk gerecht naar een hoger niveau en de gele Vesuvius-tomaten ken je misschien niet, maar zou je absoluut moeten proeven. Iedereen die weleens in Napels is geweest en die daar de gele smaakbommen heeft gegeten heeft er sindsdien heimwee naar. Bij PizzaLab kun je een hemelse Caprese krijgen met een geweldige burrata én de gele Vesuvius-tomaat.
Eten en drink van hoog niveau
Op de kaart staan voorts nog enkele goede snacks, ook van hoge kwaliteit en een zeer uitgebreid en gevarieerd drankenaanbod. Goede wijnen, originele bieren, passende cocktails en ook uitstekende alcoholvrije drankjes. En lekkere koffie. Te veel om te kiezen, zou ik haast zeggen, maar dat komt omdat er zoveel interessants bij zit.
Goede pizza’s vervelen nooit en nodigen altijd weer uit tot herhaling. Zo ook bij PizzaLab. De gekozen pizza’s – Call Me Rita, The Adventure of A Cetara Anchovy, Happy Pig en XXXNDUJA – bevielen stuk voor stuk en dingen absoluut mee naar de prijs van beste pizza’s die we ooit aten, in Nederland, maar ook in Italië. De winnaar van de avond? De XXXNDUJA. Die moet je absoluut een keer gegeten hebben in je leven!
Vakmanschap verloochent zich niet en wat goed is, gaat lang mee. In het voetbal zeggen ze: je bent zo goed als je laatste wedstrijd en in Zuid-Italië zeggen ze hetzelfde over pizza. Zo lang ze zich bij PizzaLab zo consciëntieus blijven toeleggen op het consequent afleveren van superieure pizza’s, eet je er gegarandeerd lekkerder dan bij de formulaïsche pizzeria’s.
PizzaLab: conclusie
Dankzij het streven naar topkwaliteit op alle gebieden, legt PizzaLab een zeer bovengemiddelde pizza op je bord. Je kan er op vertrouwen dat je gezelschap er betere pizza’s te eten krijgt dan bij de meeste andere pizzeria’s. Je komt er niet om even snel een pizzaatje naar binnen te vouwen, het gaat om smaakbeleving en originele invalshoeken. Eens een keer wat anders en beters dus. Bovendien is de sfeer goed en ongedwongen, of je er nou met collega’s gaat eten of met je vrienden of familie, alles klopt.
PizzaLab is op moment van schrijven elke dag geopend voor binnen en buiten eten en voor afhaal of bezorgen via Uber Eats of Thuisbezorgd. Een tafel reserveren of je bestelling plaatsen kan via de website.