Nederlandse e-fatbike is de eerste die je weer kunt verzekeren
Het Nederlandse Phatfour lanceert een nieuwe anti-diefstal service: Phatfour Connected. Daarmee is deze e-bike als eerste fatbike weer verzekerbaar in 2024.
Middels een tracker is je elektrische fiets te lokaliseren via een app. Vernieuwend binnen het segment is dat bij diefstal de motor op afstand uitgezet kan worden. Vervolgens komt Nederlands grootste beveiligingsfirma G4S in acte om de gestolen e-bike te achterhalen. Zelfs als de dief de tracker weet te verwijderen, blijft de fatbike onbruikbaar.
Phatfour Connected
De anti-diefstalservice van het coole Nederlandse merk is nu beschikbaar voor alle nieuwe FLX (+) modellen. Reeds verkochte FLX-fietsen kunnen ook gebruik maken van Phatfour Connected (retrofit). Iedere fatbike wordt na diefstal direct ‘besmet handelswaar’, zelfs als de e-bike in onderdelen wordt verkocht.
Veel onderdelen van de in Nederland vervaardigde Phatfour hebben een unieke registratie. Daardoor kan de politie altijd de rechtmatge eigenaar achterhalen.
Als eerste fatbike te verzekeren in 2024
Door deze oplossing is Phatfour als eerste fatbike-merk weer te verzekeren tegen diefstal vanaf 1 februari 2024. De verzekering is bij een aangesloten dealer of via een bestelling op de website af te sluiten.
Massale diefstal van de van e-bike
Met name in Amsterdam werden in 2023 opvallend veel e-bikes en e-bakfietsen gestolen. Verzekeraars hebben vervolgens eind 2023 besloten om massaal te stoppen met het verzekeren van specifiek de fatbike.
“Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een effectieve bescherming tegen diefstal,” verklaart Mels van Hoolwerff, CEO van Phatfour. “Het feit dat de fatbike nu weer te verzekeren is, is een fantastische opsteker voor onszelf en onze groeiende groep fans.”
Volledig Legaal
Een extra zekerheid is dat de Phatfour niet zelfstandig is op te voeren. Ook is het onmogelijk om een gashendel te bevestigen. Wie het toch lukt om de e-bike op te voeren, krijgt een permanente melding in het display, voor iedere agent zichtbaar. Met deze en andere maatregelen voorkomt het Nederlandse merk dat een fatbike onveilig kan worden ingezet.
“De reputatie van een fatbike is helaas vertekend door een groep jongeren die op goedkope, illegaal opgevoerde elektrische fietsen de fietspaden onveilig maakt. Dit is niet representatief voor onze categorie,” legt Mels van Hoolwerff uit. “Een Phatfour is een veilig en duurzaam alternatief voor de miljoen fossiele scooters in Nederland en kan veel korte autoritten vervangen.”
Wat kost de verzekering?
De nieuwe Phatfour-tracker kost 89 euro, inclusief installatie. Hieraan zit een connectiviteitsabonnement verbonden vanaf ongeveer 6 euro per maand, afhankelijk van de contractduur.
Met Phatfour Connected voldoet de service volledig aan het nieuwe KIWA-veiligheidskeurmerk, waarmee de fatbike klaar is voor een duurzame toekomst met strengere eisen. Nu te bestellen via de website.