Manners Menu: 7 simpele toprecepten die je snel kunt bereiden
Elke dag weer een verrassende maaltijd op tafel zetten kan als een flinke opgave klinken. Je hebt immers waarschijnlijk niet de tijd om elke dag ingewikkelde recepten uit een kookboek te vissen.
Weekmenu met simpele recepten
Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Onze collega’s van Culy.nl hebben honderden simpele recepten die je ook doordeweeks kunt gebruiken, in plaats van dat je er een halve zondag voor uit moet trekken.
We hebben een weekmenu voor je klaar staan waarmee je de hele week gevarieerd en verrassend eten op tafel kunt toveren, zonder dat je uren in de keuken staat. Veel kookplezier!
Maandag: snelle pasta met gebakken feta uit de oven
Het is de grote hype op TikTok, waar de hack om gebakken feta uit de oven te maken compleet viral ging. Heb je geen TikTok? Maak je geen zorgen, want dankzij dit recept kan ook jij deze zeer simpele doch verrassend lekkere pasta bereiden.
> Naar recept: Snelle pasta met gebakken feta uit de oven
Dinsdag: plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Blauwe kaas, walnoot: het klinkt ingewikkeld en luxe, maar dit gerecht is juist binnen een handomdraai te realiseren. Je hoeft enkel je favoriete ingrediënten op een vel bladerdeeg te flikkeren, om het even oneerbiedig samen te vatten. Zolang je maar de juiste combinaties weet te vinden, en die hebben we natuurlijk al voor je uitgezocht.
> Naar recept: Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Woensdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi
We hebben een schitterende zondag achter de rug, dus die zomerse sfeer trekken we nog even door met dit ovengerecht. Gevulde paprika’s zie je vaak voorbij komen, maar juist ook gevulde tomaten zorgen voor een bom van smaak die je binnen enkele stappen op tafel tovert. Heerlijk!
> Naar recept: Gevulde tomaten met couscous en halloumi
Donderdag: gnocchi caprese met burrata en kerstomaten
Simpel is leuk en aardig, maar soms wil je vooral snel een gerecht op tafel hebben staan. Nou, dan wordt deze gnocchi caprese een vast nummertje in je repertoire. Een puik stukje comfort food dat je binnen tien minuten klaar hebt, maar toch indruk zal maken op eventuele gasten.
> Naar recept: Gnocchi caprese met burrata en kerstomaten
Vrijdag: noedelsalade met tonijn en wafu
Life-hack: schroom niet om soms gewoon vis uit blik te gebruiken. Het is snel, voedzaam, makkelijk en bovendien erg lekker. Het zorgt ervoor dat deze simpele noedelsalade een rijke smaak krijgt waardoor je eigenlijk de dag erop weer hetzelfde wilt eten.
> Naar recept: Noedelsalade met tonijn en wafu
Zaterdag: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa
Gelukkig hoeft dat niet, want met deze verukkelijke salade kan je iedereen bewijzen dat salades allesbehalve saai zijn. En, bovendien, zeker kunnen vullen. Crunchy bloemkoolroosjes, knapperige kikkererwten en een dressing waar je U tegen zegt zorgen voor een rijke maaltijdsalade die niet onder doet voor de bovenstaande recepten. Simpel doch effectief.
> Naar recept: Salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa
Zondag: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Op zondag pakken we het wat lichter aan, met één van onze favoriete lunchrecepten. Dit keer niet de zoveelste sandwich, maar flatbread. Met zure room, makreel, rode biet en als geheime ingrediënt wasabimayonaise. Toprecept.
> Naar recept: Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Simpel toprecept: loaded fries met kip, mangochutney en muntmayo