Manners Menu: 7 makkelijke lente-recepten die amper kunnen mislukken
Afgelopen weekend konden we eindelijk weer in het zonnetje zitten. Tijd om alvast helemaal in de zomerse sferen te komen met onze favoriete recepten. Makkelijk om te bereiden, maar oh zo lekker.
We zetten zeven simpele recepten van onze collega’s van Culy.nl voor je op een rijtje.
Weekmenu: 7 lente-recepten
Simpel om te bereiden, maar toch zomers en uniek. Dat is het doel van dit weekmenu. Al maak je er slechts eentje: de zomer in huis halen is binnen een half uurtje gepiept. Eet smakelijk!
Maandag
Natuurlijk kun jij zelf bepalen welke recepten je wanneer bereidt, maar wij trappen de week af met taco’s. Wie houdt er nou niet van. Onze zomerse favoriet is deze variant met zoete aardappel en chorizo. De groene appelsalsa maakt het geheel lekker fris.
Recept: Taco’s met zoete aardappel, chorizo en appelsalsa
Dinsdag
Oké, we hebben het steeds over de zomer, maar eerst genieten we nog even van de lente. Dat gaat zeker lukken met deze romige lentesoep met aardappel, zalm en bieslook. Koop er een zuurdesembrood bij en je hebt een lichte doch complete maaltijd.
Recept: Romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Woensdag
We zijn ondertussen ook in het asperges-seizoen aanbeland. Met dit recept kun je daar uitgebreid van profiteren, maar met een twist. In plaats van ze te koken gaan we ze namelijk roerbakken. Scheelt weer een hoop tijd, waardoor deze gnocchi binnen no time op je bord ligt.
Recept: Gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato
Donderdag
Voor de afwisseling bereiden we op donderdag een ovenschotel. Deze zuurkoolschotel ken je misschien als typische Hollandse pot, maar dankzij het gebruik van masala, trassi en sambal krijgt het geheel opeens een unieke Surinaamse twist. Voor je het weet schuif je deze maaltijd praktisch wekelijks je oven in.
Recept: Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur
Vrijdag
De combinatie tussen zeer zoute ansjovis en gekarameliseerde uien is fantastisch. Het contrast in smaken kan haast niet groter zijn, maar dat maakt dit Franse recept juist zo geslaagd. Flesje witte wijn erbij, het is immers vrijdag, en je hebt een gegarandeerd topbegin van je weekend.
Recept: Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)
Zaterdag
Thaise gebakken rijst met ei, tomaat, prei en rundvlees: het is een type gerecht dat je waarschijnlijk al regelmatig besteld hebt bij je lokale afhaalrestaurant. Toch is Khao Phad Neua makkelijker om te maken dan je zou denken. Streetfood op zijn best!
Recept: Khao Phad Neua (Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat)
Zondag
Liefhebbers van vis opgelet! Ceviche, een van origine Peruaans gerecht met rauwe vis, is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Na het volgen van dit recept snap je meteen waarom. Deze garnalen ceviche valt direct op door een merkwaardig ingrediënt: popcorn.
Recept: Garnalen ceviche met popcorn