Afhaalreview: van Jack’s BBQ Shack krijg je heimwee naar Amerika
In hartje Amsterdam op een steenworp afstand van De Melkweg waan je je in één klap in een road house in Amerika. Nu we niet uit eten mogen, verzorgt Jack’s BBQ Shack een afhaalmenu. Manners haalde af en ging thuis op culinaire reis door The States.
In Amerika is het vaak zoeken naar goed eten, niet in de steden, daar zitten genoeg toprestaurants, maar zodra je meer op het platteland bent, is het vaak behelpen met fastfoodketens waar je vooral ongezonde troep naar binnen moet werken. Wij zoeken altijd net zo lang door tot we een Cracker Barrel vinden omdat je daar nog echt een beetje de nostalgie hebt, vaak met een winkeltje waar je fantastische producten kunt kopen, maar ook daar is het eten toch wel wat afgezaagd.
Een echte Road House diner, maar dan beter
Soms echter vind je een verborgen juweeltje waar met liefde voor de Amerikaanse klassiekers wordt gekookt en gegrild. Bij Jack vonden we zo’n juweeltje en kregen we heimwee naar Amerika, hoewel ze hier in Amsterdam stiekem lekkerder koken dan de meeste Amerikaanse road house diners dat doen.
Jack’s BBQ Shack slaagt erin om een concept neer te zetten dat het beste van Amerika’s classics combineert met de sfeer van het platteland, het zuiden, de frontier en de swing & appeal van het goede Amerikaanse leven. De cocktails stemden vrolijk, precies wat je mag verwachten in combinatie met de menukaart, maar niet saai of voorspelbaar. Want ondanks dat Jack’s BBQ Shack vooral klassiekers op de kaart heeft staan, mag je totaal niet zeggen dat ze afgezaagd zijn. Eerder sprankelend, want ze hebben de klassiekers een eigentijds twist meegegeven, hetgeen terug te vinden is in de kruiding, de spannende sauzen en goede kwaliteit van alles.
Goede muziek en nog beter vlees
Om thuis toch in de sfeer van een echte Amerikaanse BBQ Shack te komen, zet je de Spotify-playlist op van Jack.
Ik downloadde hem en kwam er achter dat ik bijna alle songs al op mijn eigen playlists had. Een bijna 100% match, noemen ze dat. Alleen mijn favoriete Amerikaanse country-rock-bandje miste ik. Heads up, Jack (en lezers): Here come the Hackensaw Boys!
De klassieke bijgerechten hebben allemaal een (vaak Mediterrane) twist gekregen wat ze extra interessant en smakelijk maakt. Corn on the cob hoort straightforward te zijn, maar je krijgt het wel gewoon zoals het hoort: gegrild op de BBQ! Extra twist: gekruid met za’atar en cajun-kruiden. De Mac ’n cheese heeft een lekker korstje en de potato wedges zijn precies goed van textuur en kruiding (niet te zout, altijd een pluspunt bij mij).
Het vlees, niet onbelangrijk bij een BBQ-restaurant, beviel goed: goede hoeveelheid, goede malsheid en sappigheid en krachtige smaken. Probeer zeker de Beef Brisket – Whiskey Barrel Smoked BBQ. De geroosterde bloemkool mocht er trouwens ook zijn, deed ons trouwens meer denken aan onze favoriete Israëlische restaurants dan aan Amerika, maar dat terzijde. De Beef Short Rib en de Rotisserie Chicken zijn ook zeer goed van smaak en JUI-CY! De sauzen: voor elk wat wils, of je nou van een klassieke (of pittigere) barbecuesaus houdt of verrast wil worden met een Midden-Oosterse Zhoug die knalt van alle verse groene kruiden en pepers en specerijen… de chipotle mayo is ook een aanrader overigens.
De cocktails van Jack’s BBQ Shack
De cocktails: stuk voor stuk goed bedacht en leuke varianten op bekende favorieten. Ze werden bij afhaal geserveerd in een glazen potje met een plakbandje erop waar de naam op was geschreven: precies zoals je het je voorstelt hoe je hem zou krijgen op de prairie bij een kampvuur en dan ook nog met ijs (van levensbelang voor Amerikanen die liever dorst hebben dan hun drankje zonder ijs drinken). We probeerden alle cocktails en werden niet teleurgesteld, allemaal uitstekend van smaak.
De Daisy Duke sprankelt in je glas, net zo sappig als het personage in de Dukes of Hazzard. Trump & Stormy: leuke knipoog naar de Dark ’n Stormy met het ondeugende van Trump’s slippertjes. De Vice Tea is echt heerlijk en springt, door de combinatie van earl grey vodka en vanilla syrup, er echt uit qua verrassendheid. De Chipotle Rebellion, met chipotle infused rebel bourbon, gegrilde ananas en limoen is ook echt spetterend en spicy! Ik kan me zeer goed voorstellen dat je seconds wil hiervan!
Portugese afsluiter
Voor de desserts ben je in de goede handen van Pedro, de voormalige Pastry-Chef de Partie bij het Pulitzer Hotel. Hij maakt heerlijke taartjes, naar Portugese traditie.
Bestellen bij Jack’s BBQ Shack
Het lastige alleen van afhalen (of thuisbezorgen) is dat als blijkt dat iets zo lekker is dat de andere eters het op hebben voordat je het zelf hebt kunnen eten, je niet meer bij kunt bestellen. We kunnen dus niet wachten tot we weer uit eten mogen en dan komen we zeker een keer terug om de Amerikaanse sfeer en kickass gerechten ter plekke opnieuw te proeven!
Meer weten over Jack’s BBQ Shack of meteen bestellen? Klik dan hier.