Waarom je de iPhone 14 beter niet naar Lowlands meeneemt
Op festivals gebeuren wel vaker ongelukken. Maar niet zoveel als Apple lijkt te denken. Dit is waarom je de iPhone 14 beter niet meeneemt naar Lowlands dit jaar.
Wat hebben Lowlands, het Bonnaroo muziekfestival in Tennessee en Apple met elkaar gemeen? Juist! De nieuwe Crash Detection-functie van de techgigant.
Crash Detection-feature van Apple
Zowel de iPhone 14, de Apple Watch Series 8, de Apple Watch Ultra als de tweede generatie Apple Watch SE maken gebruik van de nieuwe Ongeluksdetectie-functie. Met behulp van bewegingssensoren maakt je horloge of smartphone de balans op of het nodig is de hulpdiensten in te schakelen.
https://youtu.be/ZqqraWbJWjA
Volgens het techbedrijf registreert de Crash Detection-feature aan de hand daarvan de volgende data:
- Plotse veranderingen in snelheid
- Abrupte wijzigingen van richting
- Verhoging of verlaging van de luchtdruk
- Extreme geluiden (zoals bij een impact)
Een geavanceerd algoritme dat Apple heeft ontwikkeld op basis van zelf-uitgevoerde crashtesten en publieke gegevens over auto-ongelukken analyseert vervolgens het dreigingsniveau. Een mond vol, maar uiteraard gebeurt dit in minder tijd dan het je gekost heeft om deze zin te lezen. Al doen bovenstaande parameters je waarschijnlijk ook meteen aan iets anders denken.
Met iPhone 14 en Apple Watch 8 naar Lowlands
Het dansgewoel op een festival zoals Lowlands bijvoorbeeld. De zegen van de Crash Detection-functie is tegelijkertijd een vloek aangezien je binnen twintig seconden moet reageren. Indien niet, dan belt de iPhone 14 of Apple Watch automatisch spoedeisende hulp op en wordt er een ambulance naar je locatie gestuurd. En dat hebben festivalgangers in Tennessee aan de lijve ondervonden.
Naar schatting waren er 80.000 mensen afgezakt voor het Bonnaroo festival. Dat alleen al zou de autoriteiten in opperste staat van paraatheid hebben gebracht. Maar lokale media berichtten nu dat er bijna vijf keer zoveel noodtelefoontjes zijn gepleegd in vergelijking met het evenement van vorig jaar.
Gelukkig was het niet genoeg om het systeem te overweldigen en kon de politie nog steeds de mensen in nood te hulp schieten. De organisatoren van Bonnaroo werkten naar verluidt samen met de autoriteiten om elk vals alarm te identificeren om er zeker van te zijn dat er geen noodsituaties waren.
Tijdens het evenement kon de lokale politiedienst de festivalgangers wel nog waarschuwen voor het probleem. En nadat gevraagd werd de Crash Detection-functie uit te schakelen totdat het festival voorbij was, begon het aantal meldingen gelukkig drastisch te dalen. De politie van Biddinghuizen is dus gewaarschuwd. Misschien twee keer nadenken voor je je Apple Watch of iPhone meeneemt naar Lowlands deze zomer. Of naar de Efteling.