Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 6 jan 2025
Leestijd: 2 minuten

Deze Funda-parel voor gemiddelde prijs was een luxe recreatiewoning

Niet alleen de omgeving, maar ook het energielabel van deze vrijstaande Funda-woning (ooit een recreatiewoning) is verrassend groen. De vraagprijs is met 439.500 euro relatief behapbaar, al zit er voor de koper wel een financieel addertje onder het gras.

Aan het gezellige klinkerweggetje van een voormalig vakantiepark in Havelte, 35 kilometer ten noorden van Zwolle, ligt deze rietgedekte Funda-parel. De charme van een weekendje weg, maar dan als dagelijkse realiteit. Wel komt de status als voormalige recreatiewoning met een extra kostenpost. Het wijzigen van het bestemmingsplan kost een dikke 10.000 euro. Dit bedrag komt bovenop de vraagprijs van 439.500 euro.

Funda-woning in Havelte te koop voor 439.500 euro

Het boshuis in kwestie ligt aan het autoluwe pad van voormalig recreatiepark Hesselte. Met 83 vierkante meter is het woonoppervlak bescheiden, maar daartegenover staat een riante tuin van 640 vierkante meter bosgrond. De vraagprijs bedraagt 439.500 euro, wat gezien de onverminderde stijging van de huizenprijzen in 2025 redelijk behapbaar is.

funda huis bos
(Afbeelding: Funda | Van Ditshuizen Makelaardij)
funda huis bos
(Afbeelding: Funda | Van Ditshuizen Makelaardij)
funda huis bos
(Afbeelding: Funda | Van Ditshuizen Makelaardij)

Vrijstaande woningen in idyllisch groen zijn qua energielabel meestal tochtig rood. Deze Funda-parel vormt hierop een uitzondering. Tijdens een renovatie in 2024 blijkt men het de voormalige recreatiewoning effectief te hebben geïsoleerd, want de inspanningen zijn beloond met energielabel B.

funda huis bos
(Afbeelding: Funda | Van Ditshuizen Makelaardij)
funda huis bos
(Afbeelding: Funda | Van Ditshuizen Makelaardij)

Andere vruchten van deze werkzaamheden zijn de visgraatvloer en de moderne keuken, hoewel het wat karig koken is op slechts twee keramische kookzones.

Van recreatiewoning naar koophuis

Naast de vraagprijs van 439.500 euro komen er zoals gezegd enkele kosten bij die te maken hebben met de transitie van recreatiewoning naar permanent huis. Grootste kostenpost is de zogeheten vereveningsbijdrage van 10.093,75 euro. Dit dient als compensatie voor het verlies aan recreatieruimte binnen het dorp en wordt door de gemeente gebruikt voor het ontplooien van andere recreatiemogelijkheden. Daarnaast moet de meterkast worden aangepast voor 2.258 euro en zijn er nog overige kosten die om en nabij de 500 euro bedragen.

Wie zich hierdoor niet met een kluitje het bos in laat sturen, koopt dit idyllische huis tussen groen via deze Funda-link.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.