Eric Corton volgt Royston Drenthe met overstap naar zorg via mbo
Goed voorbeeld doet volgen, en hopelijk maakt dit de zorg keer op keer een stukje populairder. Na Royston Drenthe maakt nu ook Eric Corton de overstap naar de zorg. Hij volgt nu een mbo-opleiding.
In de zomer van 2023 kondigde Royston Drenthe zijn mooiste transfer ooit al aan: een overstap van het voetbal naar de zorg. De ontwapenende voormalige Real Madrid-speler haalde zijn papieren en werkt nu als zorgondersteuner en zorgbeveiliger op de High & Intensive Care Units (HIC) van verschillende psychiatrische klinieken in Nederland. “Ik zie nu een heel andere wereld”, zei hij destijds.
Dit soort inspiratiebronnen heeft Nederland nodig, want er zijn mensen nodig in de zorg. Bovendien moet het mbo weer de status krijgen die het verdient. Een nieuw uithangbord, die zijn poten in de klei steekt, is voormalig muzikant en presentator Eric Corton.
Eric Corton gaat de zorg in via mbo-opleiding
Eric Corton is bezig met een mbo-opleiding om in de ouderenzorg te kunnen werken. De presentator en acteur deed al vrijwilligerswerk in een verpleeghuis en wilde ook graag “verzorgende taken” doen, maar dat kan niet zonder diploma. “Prima, ik wil graag iets leren en ik wilde heel graag in dat specifieke verpleeghuis werken”, schrijft Corton (55) in een opiniestuk in de Volkskrant.
Wel vindt de presentator het bijzonder dat hij “als 55-jarige zij-instromer met een vwo-diploma en een heel werkzaam leven achter de rug” precies dezelfde opleiding moet volgen als zijn “16-jarige evenknie die net van de middelbare school komt”. Ook moet hij lessen volgen waarin hij onder meer een nette sollicitatiebrief leert schrijven en krijgt hij studiebegeleiding. “Als ik dit in het tempo van de online leerweg ga doen, kost me dat een vol jaar.”
‘Verdomd gemotiveerd’
Eric Corton is zelf “verdomd gemotiveerd”, maar dat soort regels zou de drempel hoog maken voor andere oudere mensen om ook de zorg in te gaan. “Waarom maken we geen systeem waarin mensen voor deze dagelijkse taken in de praktijk kunnen worden opgeleid in het verpleeghuis waar ze willen werken”, vraagt hij zich af. “Ik denk dat er op die manier veel meer oudere handen aan het bed willen staan, die dat goed en zorgvuldig kunnen doen. Want: ook vele ongediplomeerde handen maken licht werk.”
Lees hier meer over de beweegredenen van Royston Drenthe.