Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 7 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Elon Musk stelt permanente Twitter-ban in voor Elon Musk-pesterij

Toen Elon Musk vorige week eindelijk Twitter in handen kreeg, verkondigde hij trots dat humor opnieuw ‘legaal’ zou worden op het social media-platform. Tot op een bepaald punt, weliswaar. Want blijkbaar kan de kersverse CEO maar weinig lachen om de explosie aan parodie-accounts die hem imiteren. “Permanente ban.”

Humor kan een wrede minnares zijn, en al zeker als ze de lakens deelt met haar geliefde bedpartner: ironie. Elon Musk staat erom bekend graag een grapje uit te halen met zijn volgers. Een filmpje toonde hoe hij het Twitter-hoofdkwartier binnenliep met een gootsteen met daarbij de caption ‘let that sink in’. Letterlijk een dure grap van 44 miljard dollar.

Gezien het feit dat Elon Musk een voetbalelftal kan samenstellen met zijn nakomelingen, begrijpen we zijn voorliefde voor dad jokes. Alleen is het wel jammer dat hij andere vormen van humor minder lijkt te waarderen. Parodieën en persiflages bijvoorbeeld.

Elon Musk stelt permanente ban op Twitter in

Elon Musk wil gebruikers laten betalen voor het blauwe (maar eigenlijk witte) vinkje naast hun accountnaam om korte metten te maken met de vele bots en scam-accounts die het platform rijk is. Overigens zou dit er ook voor moeten zorgen dat Twitter minder afhankelijk wordt van advertentie-inkomsten. Nu is dat vinkje voorbehouden aan mensen en organisaties waarvan gecheckt is dat ze daadwerkelijk die persoon of organisatie zijn. Met de nieuwe Twitter Blue regeling kan iedereen dus ‘geverifieerd’ zijn voor acht dollar per maand.

Om de hypocrisie daarvan aan de kaak te stellen, vonden enkele bekendheden er niets beters op dan zich voor te doen als Elon Musk zelf. En dat zullen ze geweten hebben.

https://twitter.com/nealrogers/status/1589427440853872640

Populaire comédienne Kathy Griffin werd na een grove grap over Donald Trump in 2017 quasi gecanceld. Op Twitter kon ze met meer dan 2 miljoen volgers haar ei nog wel kwijt, tot ze besloot haar accountnaam te veranderen in Elon Musk. Vanuit het niets werd haar account opgeheven. En ook Sarah Silverman krabbelde als snel terug na zich voor te doen als de nieuwe CEO van het social mediaplatform.

De posts hierboven werden eerst geplaatst als Elon Musk. Net als eighties TV-ster Valerie Bertinelli wilde Sarah Silverman de ironie aantonen van de nieuwe verificatie-voorwaarden. Intussen tweetten beide dames opnieuw onder hun echte naam. En al snel werd duidelijk waarom.

“Vanaf heden zullen alle imitatie-accounts die niet vermelden een parodie te zijn, permanent van Twitter gegooid worden. Eerder kregen die gebruikers een waarschuwing, maar daar is geen sprake meer van nu we werk aan het maken zijn van wijdverspreide verificatie. Dit zal ook een duidelijke voorwaarde zijn bij het afsluiten van een Twitter Blue-abonnement. Elke verandering van naam zal tot een tijdelijk verlies van het verificatie-vinkje leiden”, aldus de nagelnieuwe CEO van Twitter, Elon Musk.

Ironie

Een bijkomstige ironie is dat de adverteerders waar het platform nog steeds heel afhankelijk van is maar toch van af wil, nu dreigen hun reclames van het platform te halen. Al stellen we ons de vraag of Elon Musk daar ook daadwerkelijk de humor van inziet. Misschien toch maar eens in de leer gaan bij de echte professionals.

Wil je weten hoe Elon Musk aan zijn fortuin is gekomen? Check dan dit artikel. Of leer de rijkste man op Aarde beter kennen dankzij deze drie Netflix-docu’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.