Elon Musk somt op waarom Dogecoin sterker is dan Bitcoin
Elon Musk heeft weer eens wenkbrauwen doen fronzen met uitspraken over crypto. Hij stelt dat de Dogecoin op bepaalde punten sterker is dan Bitcoin en daardoor in de basis een beter betaalmiddel is. Heeft hij een punt?
“Hoewel Dogecoin alleen bedoeld is als domme meme coin, vind ik het vreemd dat het een aanzienlijk grotere totale transactiedoorvoercapaciteit heeft dan Bitcoin”, zegt de Tesla-baas in Full Send Podcast.
Betalen bij Elon Musk met crypto
Elon Musk biedt met zijn bedrijven Tesla en SpaceX de Dogecoin als betaalmogelijkheid aan. Je koopt met de crypto overigens enkel merchandise via de sites van de bedrijven. Een elektrische auto koop je (nog) niet met crypto, al was dit tijdelijk wel mogelijk.
De voordelen van Dogecoin ten opzichte van Bitcoin zijn volgens Elon Musk aanzienlijk. Te beginnen met de snelheid van het crypto-netwerk. Elon Musk stelt dat een Bitcoin-transactie zo’n 10 minuten in beslag neemt. Betaal je via Dogecoin, dan is de transactie volgens hem in 60 seconden rond.
Bitcoin en inflatie
Daarbij komt het feit dat er slechts 21 miljoen Bitcoins in omloop komen. Dit terwijl er 5 miljard Dogecoins worden geproduceerd per jaar. Dit is volgens de Elon Musk makkelijker als er veel gebruik wordt gemaakt van de valuta als betaalmiddel.
Daarbij is er dus inflatie. Dit is volgens Elon Musk goed voor de economie, omdat mensen eerder geneigd zijn om iets te kopen van hun crypto.
Dogecoin blijft een grap
Naast de serieuze kanten staat Doge met name bekend als ‘meme coin’. “De belangrijkste reden dat ik voorstander van Doge ben, is omdat de coin zichzelf niet al te serieus neemt.” Elon Musk geeft naast Dogecoin ook sympathie voor Shiba Inu. Deze munt is als tegenhanger van Dogecoin gemaakt.
5 realistische manieren om gratis crypto te verdienen in 2022
Of Dogecoin serieus genoeg wordt genomen en cryptocurrencies als Bitcoin überhaupt ons betalingsverkeer gaan veranderen, is al jaren de vraag. Vooralsnog is de rol van crypto in onze samenleving nog niet bepaald en is de markt nog te volatiel om er iets nuttigs over te zeggen.