7 briljante details in Super Mario Bros. Movie die je gemist hebt
The Super Mario Bros. Movie is de grootste kaskraker van 2023 en we achten de kans klein dat een andere film dit succes gaat overtreffen. Brengt ons bij een paar geniale details en easter eggs, die zelfs de grootste Nintendo-fan niet allemaal heeft gespot.
Een film of serie kijken voor het verhaal is één ding, maar een echte filmfreak let op details, easter eggs en dat soort geouwehoer. Maar zelfs die freak heeft niet al deze verstopte zinspelingen gezien in The Super Mario Bros. Movie.
Easter eggs in Super Mario Bros. Movie
Sit back, relax en zwelg in Nintendo-nostalgie.
1. Jumpman
Een spelkast in de pizzeria aan het begin van de film heet ‘Jump Man’. Het personage van Super Mario stond oorspronkelijk bekend als ‘Jumpman’, toen hij voor het eerst verscheen in de videogame Donkey Kong (1981). Dit spel wordt in de film ook gespeeld op de kast. De naam van het personage werd later veranderd in Mario als eerbetoon aan de huisbaas van de magazijnen van Nintendo of America, Mario Segale.
2. Punch-Out!! Pizzeria
De naam van het bovengenoemde Italiaanse restaurant is Punch-Out!! Pizzeria. Dat is een verwijzing naar de klassieke Nintendo-game Punch-Out!! (1987). De onderstaande 8-bit titelsong is een ASMR-parel.
2. Chasse du Canard (Duck Hunt)
Op sommige shots in The Super Mario Bros. Movie zie je op de achtergrond een Frans restaurant met de naam Chasse du Canard. Chasse du Canard is de Franse vertaling van Duck Hunt, de naam van een legendarische Nintendo-game die werd geleverd met Super Mario Bros (1985). Het logo van het restaurant is een eend uit het spel Duck Hunt (1984).
3. TV-klassieker uit de 80’s
De muziek die tijdens de loodgietersreclame van Mario en Luigi wordt gespeeld in de film, is de themamuziek van de kindershow The Super Mario Bros. Super Show! (1989). Daarin speelde Lou Albano Mario en Danny Wells Luigi. Bekijk de onderstaande beelden, die nog veel nostalgie opwekken dan al deze easter eggs.
4. Loodgietersbusje vol nostalgie
Het logo van de loodgieterswagen in The Super Mario Bros. Movie is in het lettertype dat is bedacht voor de originele game uit (1985). Bovendien zijn de afbeeldingen van de broers in het busje oude promotionele afbeeldingen uit de begintijd van de game.
5. Hanafuda Cards
Maar de nostalgie van Nintendo gaat nog veel verder terug. Naar 1889, om precies te zijn, het jaar van oprichting. Op een billboard dat op de achtergrond te zien is op een van de gebouwen in Brooklyn staat een advertentie voor ‘Hanafuda Cards’. Nintendo werd oorspronkelijk opgericht met als doel handgemaakte hanafuda’s te produceren en te verkopen. Nintendo richt zich sinds de jaren 70 op videogames, maar produceert de kaarten nog steeds in Japan. Daaronder bevinden zich themasets gebaseerd op Super Mario, Pokémon en Kirby.
6. Papa Mario vs. Talon uit Zelda
Het uiterlijk van Mario’s vader is gebaseerd op het personageontwerp van het Legend of Zelda-personage Talon, dat voor het eerst verscheen in Zeruda no densitytsu: Toki no okarina (1998). Ze zijn beide kaal, hebben veel haar op hun onderarmen en dragen een snor die doorloopt tot aan hun bakkebaarden. Ironisch genoeg was het ontwerp van Talon eigenlijk gebaseerd op Mario.
7. De ringtone van Luigi
Om dit eigenlijk eindeloze lijstje vol easter eggs toch maar te eindigen, sluiten we af met de ringtone van Luigi die in The Super Mario Bros. Movie af en toe te horen is. Zijn beltoon is de opstart-tjingle van de Nintendo GameCube.
Nog veel meer trivia vind je op IMDb. En was er nog de kritiek op de billen van Mario.