Tanken bij de buren loont: Duitsland verlaagt benzineprijs fors
Nog goedkoper tanken in Duitsland! De Duitse regering heeft besloten om de pijn aan de pomp wat te verzachten en de accijns op benzine en diesel flink te verlagen.
De accijns worden met 30 cent per liter benzine en 14 cent per liter diesel verlaagd. De verlaging zal drie maanden standhouden. Wanneer de nieuwe prijzen worden doorgevoerd, is nog onbekend.
Meer dan 10 euro besparen op een tank in Duitsland
Als je benzine gaat tanken met een auto in Duitsland, kan je flink geld besparen. Althans, als je in de buurt woont. Momenteel is de benzineprijs bij onze oosterburen zo’n 2,04 euro per liter.
Wanneer je voor 40 liter tankt, ben je nu 81,60 euro kwijt. Doe je hetzelfde na verlaging van de accijns, dan ben je ‘slechts’ 69,60 euro kwijt.
Ook in Nederland wordt de benzine goedkoper
Naast Duitsland gaat ook Nederland de accijns op benzine en diesel verlagen. Diesel wordt 11 cent goedkoper per liter en voor benzine betaal je 17 cent minder per liter. De verlaging gaat in Nederland 1 april in.
Tank je nu 40 liter in Nederland, en betaal je 2,44 per liter, dan ben je 97,60 euro kwijt. Na verlaging van de accijns ben je 90,80 euro kwijt voor 40 liter, mits de olieprijzen niet te hard meer dalen of stijgen. Het kan dus enorm schelen om bij onze oosterburen te tanken. Als beide accijnsverlagingen zijn doorgevoerd, scheelt over de grens tanken zo’n 20 euro op 40 liter.
Ook openbaar vervoer wordt goedkoper in Duitsland
Naast de benzine- en dieselprijzen wordt ook het openbaar vervoer in Duitsland goedkoper. Een maandticket kost de komende 12 weken nog maar 9 euro.
Duitsers in de bijstand krijgen een eenmalige 100 euro bovenop een vergelijkbaar bedrag dat eerder al was toegezegd. Daarnaast krijgen belastingbetalers een vergoeding van 300 euro en gaat de kinderbijslag met 100 euro omhoog.
Wat is goedkoper: benzine tanken of je elektrische auto opladen?
In totaal kost het steunpakket de Duitse overheid 15 miljard euro. Christian Lindner, de Duitse minister van Financiën, liet weten dat dit pakket aan maatregelen aantoont dat Duitsers kunnen rekenen op de overheid om te handelen in de crisis, die grotendeels wordt veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne.
Lees in dit artikel wat het kost om een jacht van 600 miljoen vol te tanken.