Dit land biedt je €80.000 als je erheen verhuist en zo zijn er meer
Geen geld om een huis te kopen in Nederland? Verhuis naar een land dat jou betaalt om erheen te verhuizen. Zo biedt Chili, onder bepaalde voorwaarden uiteraard, je 80.000 euro.
De huizenprijzen in Nederland zijn absurd (al zijn er uitzonderingen op Funda te vinden), de politiek komt er onderling maar niet uit, veel Nederlanders zijn boos om het boos zijn en dan is er nog die chronische kans op regen. Hopla, emigreren.
Chili betaalt 80.000 euro als je erheen verhuist
Natuurlijk krijg je niet zomaar 80.000 euro als je naar Chili verhuist, maar met een beetje moeite en plan is het realistisch. Heb je een geniaal idee voor een start-up, maar geen geld? Dan kun je bij de Chileense overheid terecht.
Start-Up Chile helpt jou als buitenlandse ondernemer om een zaak op poten zetten in het prachtige Zuid-Amerikaanse land. Als je alle stappen van het investeringsproces succesvol doorloopt, kom je in aanmerking voor omgerekend 14.000 euro tot 80.000 euro aan kapitaal om in je nieuwe bedrijf te steken. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van je start-up. Lees hier meer over het project.
Meer landen die geld bieden om ernaartoe te verhuizen
Maar om geld te krijgen voor je verhuizing naar een ander land, hoef je niet per se naar Chili. Ook binnen Europa zijn er mogelijkheden. En dan kun je ook nog betaald verhuizen naar Canada. Of Spanje. En zo zijn er meer landen met wisselende regelingen.
Zwitserland – 26.000 euro
Het Zwitserse dorpje Albinen kampt met afnemende bevolkingscijfers. Als je jonger bent dan 45 jaar, 2 ton investeert in een huis en er 10 jaar of langer verblijft, dan krijg je per persoon 26.000 euro beloning. Per kind komt daar nog eens 10.000 euro overheen. Lees hier meer over emigreren naar Albinen.
Canada – 14.000 euro
Als je ergens in de afgelopen zeven jaar bent afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit, dan betaalt de overheid van Saskatchewan tot 14.000 euro om jou naar de Canadese provincie te lokken. Je ontvangt het bedrag in schijven, verdeeld over een periode van zeven jaar. Lees meer over het Graduate Retention Program.
Zo zijn er meer landen met vergelijkbare wisselende regelingen, waaronder Oostenrijk, Kroatië, Spanje en Japan.