11 ‘Netflix Hacks’ om meer uit de streamingdienst te halen
Hoewel de stijging van het aantal abonnees van Netflix daalt, is het nog altijd de populairste streamingservice ter wereld. Heb jij een abonnement? Dan hebben wij tips voor je. Of hipper gezegd: hacks. Meer films en series, maar ook meer privacy.
Netflix heeft te kampen met flinke verliezen. Zo kelderde onlangs de beurswaarde significant. Volgens het bedrijf komt dat door onder andere bikkelharde concurrentie van onder meer HBO Max, Apple TV+, Disney+ en Amazon Prime.
De beste Netflix-hacks in 2022
Ook heeft het bedrijf nu proeven lopen waardoor je jouw account niet meer kunt delen zonder bij te betalen. Daarnaast is het nog altijd niet mogelijk om bepaalde content te zien uit een ander land. Dat soort dingen kunnen opgelost worden met deze hacks. We zetten elf bruikbare tips op een rij.
1. Gebruik een VPN
Een VPN is feitelijk een service waarbij je internetverbinding (simpel gezegd) omgeleid wordt via een ander land. Zo kun je dus Amerikaanse of Duitse content in Nederland checken. Wij gebruiken zelf NordVPN, maar er is een flink aantal betaalbare alternatieven. Veel VPN’s werken ook op smart-tv’s, streamingboxes en zelfs gameconsoles. Meer informatie vind je hier.
2. Geheime codes voor genres
In tegenstelling tot de andere ‘hacks’ is deze helaas alleen bruikbaar voor mensen die Netflix op de pc of Mac kijken. Maar door dit trucje vind je veel sneller content die je tof vindt. Typ www.netflix.com/browse/genre/ in samen met een van deze geheime codes. Hierdoor vind je direct een film in het genre dat je wil zien en ontdek je een karrenvracht aan content de je normaal niet snel vindt.
Sterker nog: onderaan de film krijg je veel meer info over het genre, de acteurs, de regisseur en andere zaken waarop je kunt klikken zodat bingen nog makkelijker wordt.
3. Toegang tot extra films en series dankzij taal
Je hebt soms niet eens een VPN nodig voor meer films en series, maar alleen een andere taal. Het is een van de ‘hacks’ die door Netflix zelf is bevestigd. Lees hier meer.
4. Gebruik de zoekoptie op een zinnige manier
Dit lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen kunnen een bepaalde film of serie niet vinden doordat ze de naam vergeten zijn. Netflix is echter niet dom en dus is veel content te vinden met ‘key words’ zoals we dat ook van Google gewend zijn. Het intypen van een acteur of ‘Oscar-winnaar’ kan je al op het juiste pad zetten.
5. Wis je kijkgeschiedenis op Netflix
Wellicht schaam je je ervoor dat je alle episodes van How to Build a Sex Room hebt gekeken? We don’t judge. Maar het zou kunnen. Een meer logische reden om je kijkgeschiedenis te wissen of verbergen is dat je die irritante tips van Netflix beu bent en niet bij jou voorkeuren vindt passen.
Wil je alles wissen? Ga hiervoor naar je account en klik op ‘viewing activity’. Daarna gewoon op de ‘hide’-knop drukken en niemand weet van je snode, perverse plannen.
6. Check Netflix met je vrienden
Hoewel we weer vaker bij elkaar over de vloer komen na Covid, is dat niet altijd mogelijk. Dankzij de Google Chrome-extensie Teleparty (vroeger ook wel Netflix Party Chrome genoemd) kun je samen met vrienden op exact hetzelfde moment een film of serie kijken. Zij moeten wel zelf ook een abonnement hebben.
Het sociale aspect is ook dat er een chatgedeelte is om een beetje in te babbelen. Het heeft wel weer als nadeel dat die ene Sjoerd waarschijnlijk niet zijn bakkes kan houden tijdens de film. Iedereen kent zo’n persoon. Of zo’n vriend die steeds vraagt wie een bepaald personage is terwijl deze letterlijk net geïntroduceerd is. Dat weten wij dan ook toch niet!
7. Gebruik IMDB, Rotten Tomatoes en MetaCritic
Het ratingsysteem van Netflix is wel oké, maar nogal twijfelachtig. Veel mensen hechten meer waarde aan de cijfers van IMDb, Rotten Tomatoes en MetaCritic. In de (thuis)streamingservice Plex is het al mogelijk om die te laten zien, maar dankzij een plug-in voor Chrome kun je ook ratings van Rotten Tomatoes, IMDB en zelfs MetaCritic van Netflix-content plukken. Scheelt je weer googelen of die ene Nicolas Cage-film echt wel zo goed is. (En deze is dat zeker.)
8. Download films en series
Deze valt eigenlijk niet in de categorie ‘hacks’, maar opties. Toch weten veel mensen het nog steeds niet. Als je onderweg bent en toch een Netflix-film of serie wit kijken zonder dat je datapakket van je telefoon of tablet leeggezogen wordt, is er de optie om content te downloaden. Bij de titel zie je dan een pijl staan die aangeeft dat die mogelijkheid er is. Opgelet, dat geldt niet voor alle films en series op Netflix.
9. Gooi alles op slot met een pincode
Los van het verstoppen van gekeken content, kun je natuurlijk ook je account op slot gooien. Zeker als er meerdere gebruikers op je account zitten, is dit wellicht wenselijk. Ga daarvoor naar je account, selecteer jezelf, scrol naar beneden en voer een PIN-code in. Kom je er niet uit? Hier een uitgebreide beschrijving.
10. Verwijder ‘continue watching’ content
Dit is een stukje frustratie waar wij ook mee dealden. Als je een film of serie hebt gezien, maar je vond er niets aan, blijft het je achtervolgen. Als die content in je lijst blijft opduiken, ga dan even naar de thumbnail en je krijgt een X te zien. Dankzij deze ‘Remove from Row’ is het (enigszins) voor eeuwig foetsie.
11. Investeer in streaminghardware
Niet iedereen heeft een smart-tv met een Netflix-app. Ook heeft niet iedereen een gameconsole in huis. Maar dankzij een kleine investering in een Chromecast (in dit geval de ‘3’ die 30 euro kost), een Fire TV Stick (40 euro) of Roku Express HD (42 euro) kun je makkelijk Netflix vanaf je telefoon naar je tv streamen.
Nog meer Netflix-hacks vind je HIER.