Alrik de Jong
Alrik de Jong Sparen 13 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo spaar je 1.378 euro extra in 52 weken zonder het echt te voelen

We houden van spaarchallenges, en dan vooral als je het sparen niet echt in je portemonnee voelt. Zo spaar je met de 52 weken-challenge 1.378 euro extra.

Ieder zo zijn spaardoelen. De een spaart dit maandelijkse bedrag om voor zijn 65e miljonair te zijn, de ander heeft meer te besteden en vult op creatieve wijze allerlei potjes, zodat vakanties en dergelijke makkelijker te betalen zijn. Voor die laatste categorie is de 52 weken-challenge.

1.378 euro per jaar sparen met de 52 weken-challenge

Het principe is heel simpel. Je spaart iedere week een bedrag, dat gedurende het jaar steeds met 1 euro verhoogt. Zo spaar je in de eerste week 1 euro, in de tweede week 2 euro en zo ga je door tot 52 euro in week 52. In totaal kom je dan op 1.378 euro.

Vooral de eerste weken zijn makkelijk, en de laatste loodjes kunnen zwaar zijn. Voor meer variatie kun je ook de getallen 1 tot en met 52 op een papiertje schrijven en iedere week een lootje trekken. Iets meer gedoe, maar zo voorkom je dat je steeds meer opzij moet leggen.

Spaarhack voor 1.456 euro zonder dat je het voelt

Zo zijn er meer leuke challenges voor allerlei extra potjes. Eerder lieten we je al een spaarhack zien waarmee je 1.456 euro extra per jaar kunt sparen, ook zonder het écht te voelen in je portemonnee. Hier spaar je op maandag 1 euro, dinsdag 2 euro en dat door tot 7 euro op zondag. Iedere week start je weer opnieuw. Kwestie van eenmaal invoeren in de app van je bank en je vergeet al snel dat je een potje aan het vullen bent.

Uiteraard snappen we dat sparen voor een kleine groep Nederlanders simpelweg te moeilijk is. Toch is een financiële buffer wel iets om naar te streven. Check hoeveel spaargeld je volgens het NIBUD achter de hand moet hebben met een minimumloon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.